Näyttelijä

Olen monipuolinen ja muuntautumiskykyinen ammattinäyttelijä, jolla on myös kameranäyttelemisen koulutus. Laulutaidoiltani olen ammattilainen. Olen tehnyt yli 100 roolia teatteriin, televisioon ja elokuviin ja näytellyt työkseni nyt 27 vuoden ajan. Ryhmätyötaidoistani ja hyvän työilmapiirin ylläpitäjänä saan aina positiivista palautetta.

Hallitsen myös äänityöt eli olen tehnyt mainoksia, spiikkejä, radiodokumentteja ja äänikirjat ovat tuttuja.

Rooli-ikäni lienee 45-60 -vuoden paikkeilla

Vaikka olen tehnyt paljon perheenisän, rakastajan ja positiivisen myyjän rooleja, löytyvät minusta myös ”mustat sävyt” ja negaatiot.

Info

  • Uusimmat roolit – TV ja elokuva: Spede (2022), Takomäntä (2022),
    Syke (2020), Suden hetki (2019), Salatut elämät Spinn-off (2018)
  • Uusimmat roolit – teatteri: Tapsan Tähti! (Tapio Rautavaara,  2016), Solistina Olavi Virta (Olavi Virta, 2015)

Konserttitaltioinnit

Levytyksiä

Suositukset

”Olen ohjannut useita teatteriesityksiä, joissa Sami Kojonen on ollut näyttelijänä. Isoissa rooleissa, kuten esimerkiksi Olavi Virtana, hän on tehnyt mieleenpainuvia hahmoja, kantaen rooleja vankalla ammattitaidolla ja sielukkaalla tulkinnalla. Olavi Virran roolin Sami lauloi syvästi tulkiten puhtain nuotein, ääni syvästi soiden. Pienemmistäkin rooleista Sami tekee sisällöltään isoja, selkeästi työstään nauttien. Komiikka onnistuu Samilta erinomaisesti ja vahva sketsinäyttelemisen tausta useista revyistä, on tuonut koomisen rytmitajun hänelle selkärankaan. Sami on aina tuotannon puolella ja hyvä yhteistyökumppani, sekä mukava työkaveri. Ilo työskennellä.”

Kimmo Virtanen,
Teatteriohjaaja

 

 

”Ohjasin Syke -draamasarjaa kausilla 7 ja 8. Sami näytteli yhtä vierailevista rooleista.
Sami on näyttelijänä kuunteleva, avoin, joustava ja yhteistyökykyinen. Vaikean
roolin työstäminen erittäin kireässä aikataulussa ei ole koskaan helppoa, mutta onnistui pitkälti Samin näkemyksellisyyden ansiosta.”

Annika Grof,
Elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja

 

Roolikuvia

Ladattavat