Käsikirjoittaja

Olen käsikirjoittanut printtimediaan, teatteriin, televisioon, radioon ja muihin live-esiintymisiin sisältöjä vuodesta 1990. Toimin sekä ryhmässä ja autonomisena kirjoittajana.

Ideoijana olen erinomainen, formaatin synnyttäjänä katsojaystävällinen ja henkilöhahmoissa oivaltava, koska näyttelijänä ymmärrän roolien merkityksen.

Info

  • Tahtiteatteri Oy:n kaikissa tuotannoissa käsikirjoittajana yksin tai tiimissä mm: Katri Helena -Laulajatyttö (2017), Tapsan Tähti! (2016) ja Solistina Olavi Virta (2015 – Katsojaennätys!)
  • Improklubi Turbulenssi -formaatin synnyttäminen (2015)
  • Pitkiä Radiodokumentteja Yle Radio-1:een: Sattumalentäjä (2018), Brändin vanki (2019), Näyttelijät koronan kourissa (2020) ja Näyttelijän työmarkkinat hukassa (2021)
  • Puolustusvoimien koulutuselokuva Tulikaste 2 (2018): käsikirjoituskonsultaatio & ammattinäyttelijöiden henkilöohjaus
  • Suurien tapahtumatuotantojen käsikirjoitusrungot, -sisällöt ja ohjaus: Kari Grandi -Suomi-Tour (1999), Volvon kolmipäiväiset valtakunnalliset Perhejuhlat (2011), Kuopion Teknisen Viraston kaksipäiväiset 100-vuotisjuhlat (2008)

Suositukset

”Olen käsikirjoittanut Sami Kojosen kanssa useamman musiikkinäytelmän ja Samin kanssa on ollut antoisaa työskennellä. Sami taitaa sen vaikeimman, eli komedian kirjoittamisen ja osaa ottaa myös paikkansa käsikirjoitustyöryhmässä. Ylelle Samin kirjoittamat radiodokumentit kertovat myös vahvasta osaamisesta sisällön tuottamisessa.”

Kimmo Virtanen,
Teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija

Kuvia käsikirjoitetuista tuotannoista